ازبکستان یک کشور پهناور با فرهنگ غنی است. اخیراً بازدید از ایستگاه‌های  متروی تاشکند در این کشور، که نمادی از هنر ایرانی، اسلامی و روسی است،  آزاد شده است. ازبکستان با مساحت ۴۴۷٬۴۰۰ کیلومتر مربع و جمعیت نزدیک به ۲۶  میلیون نفر، یکی از بزرگترین کشورهای جهان از لحاظ وسعت و جمعیت است.  ازبکستان از نظر وسعت پنجمین و از نظر جمعیت سومین کشور در میان کشورهای  تازه استقلال یافته است. پایتخت این کشور تاشکند است و شهرهای سمرقند و  بخارا نیز از شهرهای مهم آن هستند. در غرب ازبکستان دشت‌های سرسبز وجود  دارد، در حالی که شرق این کشور بیشتر مناطق بیابانی است.
جمهوری  ازبکستان در آسیای میانه قرار دارد و در سال ۱۹۹۱ پس از فروپاشی اتحاد  جماهیر شوروی استقلال خود را به دست آورد. این منطقه از دو هزار سال قبل از  میلاد مسیح مسکونی شده است. در قرن دهم میلادی، منطقه کنونی ازبکستان جزء  قلمرو سامانیان بوده است. در قرن نوزدهم میلادی، امپراتوری روسیه  سرزمین‌های ازبکستان را تصرف کرد و آن را جزء شوروی کرد. ازبکستان، که در  کنار جاده تاریخی ابریشم قرار دارد، شامل شهرهای باستانی سمرقند و بخارا  است که به دلیل معماری باشکوه آن‌ها شهرت دارند و در گذشته یکی از مراکز  بازرگانی و فرهنگی مهم جهان بودند. ازبکستان پرجمعیت‌ترین کشور منطقه آسیا  است.
اگرچه کشورهای آسیای میانه برای گردشگران آشنا نیستند، اما ناشناخته بودن این کشورها می‌تواند برای گردشگران ماجراجو جذاب باشد.  ازبکستان یکی از کشورهای آسیای میانه است که دارای یکی از غنی‌ترین  فرهنگ‌ها است. این کشور به‌طور کامل در منطقه خشک و بدون دسترسی به دریا  قرار دارد. در نتیجه، رفت‌وآمد اقوام تاریخی در طول زمان در این کشور کمرنگ بوده است. اما این موضوع باعث نشد که اتفاقات تاریخی مهمی در این کشور رخ ندهد. برخی از این اتفاق‌ها شامل فتح سمرقند توسط اسکندر مقدونی و آشنایی  مردم ازبکستان با اسلام در قرن‌های هشتم تا نهم میلادی است. همچنین، یکی از پادشاهان مشهور تاریخ، تیمور لنگ، در شهر «سبز» در جنوب «سمرقند» به دنیا آمده است.
در قرن نوزدهم میلادی، روسیه ازبکستان را تسخیر کرد. پس از  پایان جنگ جهانی اول، مقاومت در برابر ارتش سرخ به پایان رسید و در سال  ۱۹۲۴ یک جمهوری سوسیالیستی در این کشور تأسیس شد. در دوران شوروی، به دلیل  تولید "طلای سفید" (پنبه) و غلات، مصرف مواد شیمیایی زیادی در این کشور  افزایش یافت و منابع آبی آن خشک شدند. این موضوع منجر به آلودگی خاک و خشک  شدن دریاچه آرال و رودخانه‌ها شد.
از جاذبه‌های مورد علاقه در ازبکستان،  میزبانی مهمان‌نوازی مردم محلی است. بسیاری از جوانانی که زبان انگلیسی یا  فرانسوی می‌دانند، به سفرهای خود راهنمایان محلی را همراه می‌کنند و در  هتل‌ها مهمان می‌شوند. یکی از جاذبه‌های اصلی در ازبکستان ایستگاه‌های  متروی تاشکند است که در دوران شوروی تاسیس شده است. اما در ۴۰ سال گذشته،  بازدید از این ایستگاه‌ها ممنوع بوده است.