ساختمان شهرداری رشت، عمارت سفیدرنگ و زیبایی است که در کنار سبزهمیدان، به نماد شهر رشت تبدیل شده است. کاخ شهرداری در کنار برج ساعت و ساختمان موزیک، از دیدنیهای پرطرفدار رشت هستند. سال ۱۳۰۲ خورشیدی بود که بهدنبال تصویب قانون بلدیه، ساختوساز برای برپایی بلدیه آغاز شد. سه سال بعد و همزمان با تاجگذاری پهلوی اول در پایتخت، کاخ شهرداری را افتتاح کردند و بلدیهی نوپای رشت که در جای دیگری شروع به کار کرده بود، به این عمارت منتقل شد. با گذشت چندین دهه، اینجا همچنان شهرداری مرکزی رشت بهحساب میآید.
معماری متفاوت و مدرن این ساختمان در زمانی طراحی شد که رشت تحت تاثیر رفت و آمد خارجیها بود و نگاهی به دنیای مدرن داشت. طراحی ساختمان از معماری سنپترزبورگ در روسیه الهام گرفته و معمار آن آرتم سرداراف، معمار ارمنی و آلمانی بوده است که آن زمان در رشت زندگی میکرد.
سه سال پس از بهرهبرداری از ساختمان شهرداری رشت، یعنی در ۱۳۰۸ خورشیدی و زمانی که این عمارت در دست نظامیان قرار داشت، برج ساعت را بالای عمارت برپا کردند. این برج با بلندای ۲۴ متر برای نگهبانی و کنترل اوضاع شهر مورد استفاده قرار میگرفت. همچنین آتشسوزیهای احتمالی در شهر از بالای برج بهسادگی دیده میشد.
در زلزلهی سال ۱۳۶۹ برج ساعت و عمارت شهرداری آسیب فراوانی دیدند، اما تیم بازسازی که روبرت واهانیان سرپرستی آن را برعهده داشت، طی یک سال مجموعه را بازسازی کردند.
آنچه برای مردم شهر به یادگار مانده، برجی است که هر ساعت به تعداد عدد آن و هر۳۰ دقیقه بهاندازهی یک زنگ مینوازد. به عنوان مثال در ساعت 7، این ساعت هفت مرتبه زنگ میزند.
در گذشته گروه موسیقی شهرداری رشت هر روز صبح موسیقی زنده اجرا میکردند. اجرای موسیقی در جایگاه ویژهای در داخل محوطه بود که به ساختمان موزیک معروف شده است.
اکنون ۹۳ سال است که کاخ شهرداری در مرکز شهر پابرجاست و گردشگران برای غذا دادن به کبوترهای دور میدان، گرفتن عکس یادگاری و تماشای این عمارت تاریخی، بازدید از میدان شهرداری رشت را در برنامهی سفر خود میگذارند.
هتل ایران و موزه پست نیز بخشی از مجموعه شهرداری رشت به حساب میآیند که دیدنشان خالی از لطف نیست. بعد از این بازدید میتوان به بازار رشت سر زد که در فاصلهی چند قدمی شهرداری قرار گرفته و یکی دیگر از جاذبههای رشت بهشمار میرود.
دیدگاه خود را بنویسید