میجیکیندا (“نه قبیله”) گروهی از 9 گروه قومی بانتو هستند که در سواحل کنیا، بین رودخانههای ساباکی و اومبا، در منطقهای که از مرز تانزانیا در جنوب تا مرز نزدیک سومالی در جنوب امتداد دارد، ساکن هستند. باستان شناس چاپوروکا کوسیمبا ادعا میکند که مردم میجیکندا قبلاً در شهرهای ساحلی زندگی میکردند، اما بعداً در مناطق داخلی کنیا ساکن شدند تا از تسلیم شدن در برابر نیروهای مسلط پرتغالی که در آن زمان تحت کنترل بودند، اجتناب کنند. از نظر تاریخی، گروههای قومی میجیکیندا توسط افراد خارجی ، Nyika یا Nika نامیده میشوند. این یک اصطلاح موهن به معنای “مردم بوتهای” است. 9 گروه قومی که مردم میجیکیندا را تشکیل میدهند عبارتند از چونی، کامبه، دوروما، کائوما، ریبه، رابای، جیبانا، گیریاما و دیگو. دیگوها میجیکیندای جنوبی هستند در حالی که بقیه میجیکیندای شمالی هستند. دیگوها به دلیل نزدیکی به مرز مشترک در تانزانیا نیز یافت میشوند.
اعضای هر یک از نه گروه میجیکیندا به گویش جداگانهای از یک زبان صحبت میکنند. این زبان، میجیکیندا، یکی از گروه زبانهای بانتو ساحلی شمال شرقی است و از نظر زبانی و تاریخی با زبانهای دیگر در سواحل کنیا و تانزانیا مرتبط است. در سال 1980 حدود 730000 گویشور میجیکیندا وجود داشت. بزرگترین گروه میجیکیندا عبارتند از گیریاما که در سال 1987 حدود 350000 نفر بودند و دوروما با جمعیت تقریباً 190000 در سال 1986.
در حالی که تغییر برای میجیکیندا ایجاد شده است، آنها بسیاری از باورها و اعمال فرهنگ سنتی خود را حفظ کردهاند. آنها بسیار بیشتر از همسایگان خود در برابر تلاش مبلغان مسلمان و مسیحی برای تبدیل شدن به دین مقاومت کردهاند و به بسیاری از اعتقادات برخاسته از دین سنتی آنها که نوعی پرستش نیاکان بود، پایبند هستند.
حاصل خیزترین منطقه در میجیکیندا خط الراس کایا است. سالانه 89 تا 127 سانتی متر باران در دو فصل بارانی (از مارس تا می و از سپتامبر تا اکتبر) دریافت میکند. در گذشته، این منطقه دارای جنگلهای انبوه بود، اما در حال حاضر بیشتر زمینها با درختان میوه کاشته شده است: انبه، بادام هندی، پرتقال، و نخل نارگیل. در امتداد نوار باریک کنار ساحل، محصولات یکساله مانند سورگوم، ذرت و برنج و همچنین نخلستانهای درختان میوه کاشته میشود. فلات داخلی منطقهای خشکتر و کمتر حاصلخیز است که از غرب با صحرای تارو همسایه است. در فاصله 40 تا 48 کیلومتری از خشکی، بارندگی سالانه به زیر 64 سانتی متر میرسد و کشت تقریباً غیرممکن میشود. محصولات اصلی سنتی میجیکندا سورگوم و ارزن بود، اما این دو نوع کشت تا حد زیادی در طول قرن نوزدهم با ذرت جایگزین شدند. از دیگر محصولات غذایی آنها لوبیا، کاساوا، سیب زمینی شیرین و سیب زمینی بود. نارگیل و دانه کرچک نیز برای تولید روغن کشت میشد و نارگیل، کنجد، سورگوم، ارزن و ذرت معامله میشد.
مهمترین محصول میجیکیندا نخل نارگیل است. محصولات عمده نخل نارگیل روغنی است که از آن استخراج میشود، شراب نخل که از شاخسارهها استخراج میشود و برگهای آن که به صورت سبد، حصیر و زونا سقفی بافته میشود. همچنین در نواحی شرقی، هر مزرعه چند بز، گوسفند، مرغ و اردک برای مصرف خانگی نگهداری میکند. حملات گالا و کواوی نگهداری گاو را تا اواخر قرن نوزدهم محدود کرد، اما امروزه گاوها در مناطق حاشیهای غرب نگهداری میشوند.
دیدگاه خود را بنویسید