سلطان محمد میرزا سیفالدوله، نوه چهل و هشتم فتحعلی شاه قاجار، حاکمی نیکوکار و مشهور در تاریخ ایران است. او که علاوه بر ملایر، در کرمانشاه نیز حکمرانی میکرد، خدمات ارزشمندی به مردم این دو شهر ارائه داد.
تاریخچه:
سیفالدوله در سال 1275 شمسی در تهران متولد شد. او پس از گذراندن دوران کودکی و نوجوانی، در سال 1304 به حکومت ملایر منصوب شد. سیفالدوله در طول دوران حکمرانی خود، اقدامات عمرانی و عامالمنفعه بسیاری در ملایر انجام داد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احداث بیمارستان سیفیه: این بیمارستان که در سال 1315 افتتاح شد، اولین بیمارستان ملایر بود و خدمات درمانی ارزشمندی به مردم این شهر ارائه میداد.
- تأسیس مدرسه سیفیه: این مدرسه که در سال 1317 افتتاح شد، اولین مدرسه دولتی ملایر بود و نقش مهمی در ارتقای سطح سواد مردم این شهر داشت.
- احداث پارک سیفیه: این پارک که در سال 1318 افتتاح شد، اولین تفرجگاه عمومی ملایر بود و فضایی برای تفریح و سرگرمی مردم این شهر فراهم کرد.
- وقف املاک: سیفالدوله بخش قابل توجهی از املاک خود را وقف امور خیریه کرد که از جمله آنها میتوان به کمک به فقرا، ایتام و مستمندان اشاره کرد.
خدمات سیفالدوله به مردم ملایر، او را به یکی از محبوبترین حاکمان تاریخ این شهر تبدیل کرد. مقبره سیفالدوله در پارک سیفیه قرار دارد و مردم ملایر هر ساله با حضور در این مکان، یاد و خاطره او را گرامی میدارند.
مطالب جدید:
- علاقه سیفالدوله به فرهنگ و هنر: سیفالدوله علاوه بر خدمات عمرانی، به فرهنگ و هنر نیز توجه ویژهای داشت. او از شاعران و هنرمندان حمایت میکرد و در رونق فرهنگ و هنر ملایر نقش مهمی ایفا کرد.
- تأثیر سیفالدوله در توسعه ملایر: خدمات سیفالدوله در زمینههای مختلف، نقش مهمی در توسعه ملایر داشت. او با اقدامات خود، ملایر را از یک شهر کوچک به یک شهر آباد و پیشرفته تبدیل کرد.
- سیفالدوله در گذر تاریخ: سیفالدوله به عنوان یک شخصیت نیکوکار و خدمتگزار، در تاریخ ایران جایگاه ویژهای دارد. نام و یاد او تا همیشه در ذهن مردم ملایر و سایر ایرانیان باقی خواهد ماند.
دیدگاههای بازدیدکنندگان
مرحوم سیف الدوله در ملایر منشأ خير و وقفيات فراوانی برای همشهریانش بوده است از جمله مواردی که کمتر به آن پرداخته شده ایشان در سال ۱۲۸۸ شمسی در حالی که بسیاری از شهرها از نظر آموزشی و مدرسه در وضعیت مناسبی نداشتند اولین مدرسه دو زبانه با امکانات بسیار عالی در ملایر تاسیس کرد که علاوه بر دروس روز مثل ریاضیات و هندسه و جغرافیا و... زبان فرانسه هم به دانش آموزان یاد داده میشد . سال ۱۳۰۵ اولین بیمارستان در ملایر را تاسیس کرد .در زمان حکمرانی اصفهان اقدام به تعمیرات اساسی کاج هشت بهشت و کلیسای وانک در اصفهان کرد که در آن زمان وضعیت بسیار نامناسبی داشتند و مردم اصفهان و ارامنه همیشه سپاسگزار و قدردان زحمات سیف الدوله هستند . پرداخت مبلغ قابل توجهی برای ساخت و توسعه خانقاه دراویش صفی علیشاه در تهران و ساخت و وقف دو مدرسه در خیابان ظهیر الاسلام تهران تنها گوشه ای از خدمات مرحوم سیف الدوله در شهرهای دیگر بوده است .ضمنا ژنرال آجودان ویژه ناصر الدین شاه قاجار و نیابت آستان قدس را در مناصب خود داشتنه اند همچنین حاکم اصفهان ، خوزستان، استر آباد، همدان ، اراک بوده و در تمامی مناصب و امور محوله منشا خیر و برکات زیادی برای همشهریانش در ملایر و شهر های دیگر بوده است .
11 روز پیش ارسال پاسخپارک تاریخی سیفیه ملایر یکی از قدیمی ترین پارک های ایران است که قسمت اصلی پارک در سال ۱۲۵۰ شمسی احداث شده و در سال ۱۲۸۸ شمسی بعد از اردوی نظامی سالار الدوله در ملایر و حوادث بعد از آن قسمتی از پارک دچار تخریب و آتش سوزی شد و در سال ۱۳۰۴ بنا به وصیت سيف الدوله نوه فتحعلی شاه قاجار و اهتمام امیر مؤید مهندسین ایتالیایی این پارک را به شکل صلیب و پارکهای ایتالیا طراحی کردند. سيف الدوله این پارک را وقف همشهریانش در ملایر کرده است.پارک سیفیه دارای یک عمارت قاجاری بسیار زیبا، دریاچه، قنات، مسجد، آبنما، پارک جنگلی و درختان کهنسال زیادی میباشد. مرحوم سیف الدوله و چند شاهزاده قاجاری در خانقاه دراویش ملایر واقع در تپهای موسوم به تپه مناجات در همین پارک به خاک سپرده شدهاند.
9 روز پیش ارسال پاسخدرود و سپاس از ارسال مطالب تکمیلی در خصوص شهر زیبای ملایر
8 روز پیش ارسال پاسخ